A WordPress biztonsági mentése és visszaállítása

A WordPress biztonsági mentése és visszaállításaAkár üzleti webhelyet, egy online áruházat vagy egy hobbi blogot üzemeltet; egy dolog biztos: rendszeres biztonsági mentési ütemezést kell végrehajtania. A webhely biztonsági mentése kritikus jelentőségű, mivel nyugalmat nyújt és biztosítja webhelyének egyszerű helyreállítását, ha a legrosszabb történik.


A biztonsági másolat védi a hackerek, a rosszindulatú programok és a nem szándékos szerverkiesések ellen, amelyek ellenkező esetben használhatatlanná tehetik webhelyét, vagy ahelyett, hogy újból felépítik a webhelyet..

Szerencsére a webhely biztonsági mentése nem nehéz, és számos WordPress biztonsági mentési bővítménynek köszönhetően ingyenesen megtehető. Ezen pluginok némelyike ​​megkönnyíti a webhely ingyenes visszaállítását egy biztonsági másolatból, és ebben a cikkben megmutatjuk, hogyan kell csinálni.

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot és helyreállítsuk a WordPress webhelyet a biztonsági mentéssel

A WordPress webhelyének biztonsági mentésének egyik legegyszerűbb módja az ingyenes Biztonsági őr csatlakoztat.

Biztonsági őr

A biztonsági őr-bővítmény áttekintése

A Backup Guard egy ingyenes bővítmény, több mint 70000 aktív telepítéssel és 4,5 csillagos besorolással. Ez a ritka beépülő modulok egyike, amely ingyenesen kínál biztonsági mentési és visszaállítási lehetőségeket. Ez is nagyon könnyen használható. A főbb jellemzők a következők:

 • Manuálisan készítsen biztonsági másolatot a webhelyről, ahányszor csak akarja
 • Választhat a fájlok, az adatbázis vagy mindkettő biztonsági mentése közül
 • Töltse le biztonsági másolatait a számítógépére, vagy tárolja azokat a Dropbox-ban
 • Helyreállítsa a webhelyet egy biztonsági másolatból egy kattintással
 • Törölje a biztonsági mentést
 • Támogatás a többoldalú WordPress telepítésekhez

Most, hogy tudja, mi az egész tartalmazza, nézzük meg, hogyan lehet a Backup Guard bővítményt használni a WordPress webhelyének biztonsági mentéséhez és visszaállításához.

1. A Backup Guard telepítése

Az első lépés a Backup Guard bővítmény telepítése. A WordPress irányítópultján ugorjon a Beépülő modulok> Új hozzáadása. Keresse meg a Backup Guard szoftvert, majd töltse le és telepítse a bővítményt. A telepítés után kattintson a Aktiválja gomb. Most már készen áll a WordPress webhely biztonsági másolatának készítésére.

A biztonsági mentés őr telepítése

2. A WordPress webhely biztonsági mentése a biztonsági mentéssel

Ha a webhelyről biztonsági másolatot készít a Backup Guard segítségével, keresse fel a Biztonsági mentés> Biztonsági mentések. Csak annyit kell tennie, hogy megnyomja a biztonsági másolat gombot. A beépülő modul lehetőséget ad arra, hogy megnevezzék a biztonsági mentést, és válassza ki, hogy teljes biztonsági másolatot vagy egyéni biztonsági másolatot szeretne-e használni.

Biztonsági mentések biztonsági mentéssel

Az egyéni beállítás kiválasztásával kiválaszthatja, hogy biztonsági másolatot készítsen-e a fájljairól vagy az adatbázisáról. Dönthet úgy is, hogy feltölti a biztonsági mentését a felhőbe, de először csatlakoztatnia kell a Dropbox-fiókot. Menj tovább a Biztonsági őr> Felhő és váltson a kapcsolóra TOVÁBB.

Ezután átirányítja a Dropbox webhelyére, ahol engedélyeznie kell a plugin kapcsolatát. Egyszerűen kattintson a gombra Engedélyezés és visszakerül a WordPress irányítópultjára, ahol láthatja, hogy a Dropbox-fiókod csatlakozik.

Biztonsági őr Dropbox kapcsolat

Ehhez az oktatóanyaghoz a Teljes biztonsági mentés lehetőséget választottuk, és elneveztük a biztonsági mentés teszt biztonsági másolatát. Használhatja a hónap és az év elnevezési megállapodását, így könnyedén nyomon tudja követni a biztonsági mentéseket.

Miután konfigurálta a biztonsági mentést, egyszerűen nyomja meg a gombot biztonsági mentés gombot, és várja meg, amíg a biztonsági mentés befejeződik. Ezután letöltheti a biztonsági másolatot, és tárolhatja a számítógépén vagy egy külső merevlemezen.

3. A biztonsági mentések ütemezése

A webhely kézi biztonsági mentése egyszerű, de unalmas lehet nyomon követni a webhely utolsó biztonsági mentését. Ezért remek lehetőség a biztonsági mentések ütemezése és rendszeres végrehajtása.

A biztonsági mentések ütemezéséhez a Backup Guard segítségével lépjen a következőbe: Biztonsági őr> Ütemezés. Először kapcsolja át a kapcsolót TOVÁBB majd írja be a biztonsági mentési ütemterv nevét. Ennek az oktatóanyagnak a neve Heti biztonsági mentések.

A biztonsági mentések ütemezése a Backup Guard segítségével

A következő lehetőség a biztonsági mentési gyakoriság kiválasztása. Választhat órás, napi, heti vagy havi biztonsági mentések közül. Hetire állítottuk az enyém.

Végül beállíthatja, hogy a teljes vagy az egyedi biztonsági másolatot készítse-e el, ahogy a kézi beállítást tette. Kiválasztottuk a Teljes biztonsági másolatot, és most már csak annyit kell tennie, hogy rákattint a Megment gomb.

4. A biztonsági mentés visszaállítása a biztonsági őrrel

A biztonsági másolat visszaállításához a Backup Guard segítségével lépjen a következőbe: Biztonsági mentés> Biztonsági mentések. Látni fogja a webhelyen végrehajtott összes biztonsági mentés listáját. A webhely bármilyen biztonsági másolatból történő visszaállításához kattintson a zöld visszaállítás ikonra, majd várja meg, amíg a folyamat befejeződik.

a biztonsági mentés biztonsági őrének visszaállítása

Ha elkészült, ellenőrizheti webhelyét, és ellenőrizheti, hogy minden úgy működik, ahogy kellene.

Backup Guard Pro

Érdemes megemlíteni, hogy a Backup Guard Pro rendelkezik egy prémium verzió ha további szolgáltatásokra van szüksége. A pro verzió a következőket tartalmazza:

 • Több ellenőrzés a biztonsági mentési lehetőségek felett, például bizonyos fájlok és mappák beillesztésének vagy kizárásának lehetősége
 • E-mail értesítések a sikeres biztonsági mentésekről
 • A webhely egyik domainről a másikra történő migrálásának lehetősége
 • Több ütemezett biztonsági mentés
 • És több

A fizetett tervek 25 USD-tól kezdődnek, és egy éves támogatást és frissítéseket tartalmaznak.

Hogyan készítsünk biztonsági másolatot és helyreállítsuk a WordPress webhelyet az UpdraftPlus segítségével

A Backup Guard remek választás a webhely biztonsági mentésére, ha gyors és egyszerű megoldást akar. Ez azonban kissé korlátozott egy ingyenes csomagban, különösen a biztonsági mentési tárolási lehetőségekkel kapcsolatban. Ha szeretne egy robusztusabb bővítményt, akkor az UpdraftPlus egy másik megfelelő választás.

UpdraftPlus

Az UpdraftPlus beépülő modul áttekintése

UpdraftPlus Több mint 2 millió aktív telepítéssel és 5 csillagos besorolással rendelkezik. A Backup Guardhoz hasonlóan ez is a ritka ingyenes mentési pluginek egyike, amely biztonsági mentési és visszaállítási funkciókat is kínál. Az ingyenes terv kissé több funkciót kínál, amelyek a következőket tartalmazzák:

 • Végezzen manuális vagy ütemezett biztonsági másolatot
 • A fájlok és az adatbázis külön biztonsági mentésének képessége
 • Tárolja a biztonsági mentéseket a Dropbox, az Amazon S3 és a Rackspace webhelyen
 • Feloszthatja webhelyét több archívumra
 • A sikertelen feltöltéseket automatikusan folytatja és megismételte
 • Könnyedén visszaállíthatja webhelyét biztonsági másolatból

Ezzel összefüggésben nézzük meg, hogyan lehet az UpdraftPlus segítségével biztonsági másolatot készíteni és visszaállítani a WordPress webhelyet.

1. Az UpdraftPlus telepítése

A UpdraftPlus telepítéséhez lépjen a webhely irányítópultjába és kattintson a gombra Beépülő modulok> Új hozzáadása. Keresse meg az UpdraftPlus fájlt, kattintson a gombra Telepítés, majd kattintson az OK gombra Aktiválja a plugin telepítése után. A plugin ezután röviden bemutatja a beállításokat és az opciókat.

Az UpdraftPlus telepítése

2. A WordPress webhely biztonsági mentése az UpdraftPlus segítségével

A WordPress webhelyének az UpdraftPlus segítségével történő mentéséhez keresse fel a következő webhelyet: Beállítások> UpdraftPlus biztonsági mentések. A kék biztonsági másolat gombra kattintva elvégezheti az első kézi biztonsági másolatot.

Biztonsági mentések az UpdraftPlus segítségével

Választhat, hogy biztonsági másolatot készít-e fájljairól, adatbázisáról vagy mindkettőről, majd nyomja meg a Biztonsági másolat most gombot.

3. A biztonsági mentések ütemezése

Az UpdraftPlus lehetővé teszi a biztonsági mentések ütemezését. A biztonsági mentési ütemterv létrehozásához kattintson a Beállítások fül az UpdraftPlus-ban. Itt beállíthatja a fájlok biztonsági mentésének és az adatbázis biztonsági másolatainak ütemezését.

Beállíthatja egyidejűleg biztonsági másolat készítésére, vagy beállíthatja az adatbázis napi mentését, és beállíthatja a fájlok heti biztonsági mentését, attól függően, hogy milyen gyakran tesz közzé új hozzászólásokat vagy más változtatásokat hajt végre a webhelyén..

Miután beállította az ütemezését, csatlakoznia kell az UpdraftPlus tárolóhelyhez. Válassza ki a tárolási lehetőséget, válassza ki, mely fájlokat kell a biztonsági másolatba foglalni, majd mentse el a módosításokat. Ezután a kapcsolat engedélyezéséhez kövesse a felugró ablakokban megjelenő utasításokat.

UpdraftPlus Dropbox kapcsolat

Miután az engedélyezési folyamat befejeződött, webhelye automatikusan biztonsági másolatot készít az ütemezés szerint.

4. Biztonsági másolat visszaállítása az UpdraftPlus segítségével

A webhely visszaállítása az UpdraftPlus segítségével ugyanolyan egyszerű, mint a biztonsági másolat készítése. Menj tovább a Biztonsági mentés visszaállítása fül alatt Beállítások> UpdraftPlus biztonsági mentések. Látni fogja a webhelyről készített összes biztonsági másolat listáját.

A webhely visszaállításához kattintson a Visszaállítás gombra. Ezután ki kell választania, hogy mit kíván visszaállítani. Ide tartoznak a fájlok, adatbázisok, témák, beépülő modulok és a webhely egyéb elemei.

Válassza ki a kívánt elemeket és nyomja meg a Visszaállítás gombot. A plugin ezután visszaállítja a működést, és lehetővé teszi, hogy visszatérjen az irányítópulthoz. A naplófájlt akkor is letöltheti, ha kapcsolatba kell lépnie a plugin támogatási csoportjával.

Helyreállítás sikeres UpdraftPlus

UpdraftPlus Premium

Az UpdraftPlus rendelkezik egy prémium verzió, amely még több funkciót kínál. Ezek tartalmazzák:

 • Növekményes biztonsági mentések
 • Webhelyek egyszerű másolása vagy áttelepítése (a Migrator használatával)
 • Több hely / több hálózat kompatibilis
 • Biztonsági másolatot készít a nem WP fájlokról és adatbázisokról több távoli célállomásra
 • Még több tárolási célhely, beleértve a OneDrive BackBlaze, Azure és SFTP fájlokat.
 • Adatbázis-titkosítás
 • Speciális jelentéskészítés
 • És több

A prémium tervek 87,50 USD-tól kezdődnek 2 webhelyen, és egy évnyi frissítést és támogatást nyújtanak.

UpdraftPlus vagy Backup Guard: melyik bővítményt kell választania?

Az ebben az oktatóanyagban említett mindkét beépülő modul kiváló lehetőség a WordPress webhely ingyenes biztonsági mentésének és helyreállításának. Ha kíváncsi, melyik opciót választja, akkor ezt meg kell tudnia.

Ha egyszerű, könnyű és megkönnyíti a megoldást, akkor vegye igénybe Biztonsági őr. Ez a bővítmény nagyszerű választás, ha van egy egyszerű webhelye, amely gyakran nem tesz közzé tartalmat.

Ha azonban további tárolási lehetőségeket szeretne, és lehetőséget szeretne különféle biztonsági mentési ütemezések ütemezésére az adatbázisához és a fájlokhoz, akkor menjen el UpdraftPlus. Ez a bővítmény nagyszerű választás, ha van olyan weboldala, amely sok tartalmat tesz közzé, vagy ha több ellenőrzést szeretne a biztonsági mentési lehetőségek felett..

Végső gondolatok

A WordPress webhelyének biztonsági mentése szükséges, ha biztosítani szeretné webhelyének biztonságát. Nyugalmat ad azáltal, hogy egyszerűen visszaállíthatja webhelyét, és folytathatja a szokásos módon az üzleti tevékenységet, ahelyett, hogy a webhely újjáépítése közben állásidőt szenvedne.

Most már tudja, hogyan kell biztonsági másolatot készíteni és visszaállítani a WordPress webhelyet, így nincs oka a késleltetésnek. Töltse le az oktatóprogramban említett egyik plugint, és állítsa be a biztonsági mentési ütemtervet.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map