Okok, amelyek miatt vállalkozásának felhőbe kellene költöznie a megosztott tárhelyről

felhő szerverek


Az interneten elérhető több ezer webhely közül a megosztott webtárhelyet továbbra is a leggyakrabban használt tárhelynek tekintik. A felhőalapú és a megosztott tárhelynek sok különbsége van, és különféle módon különbözik egymástól. Az Ön igényeinek megfelelően egyiket kell választania.

A megosztott tárhely jó, ha kezdő vagy. A megosztott tárhely hátránya, hogy a webhelyek frissítésekor nem felel meg az Ön igényeinek. Nagyon sok esély van az erőforrások hiányára, a leállásokra és az IP feketelistára stb.

Másrészt, a Cloud hosting ismert a sebességével. A felhőtároló olyan erőforrásokat biztosít, mint például memória, tárhely és egyéb kiszolgálók (felhő). Tehát egyszerű szavakkal: a felhő-tárhely a megosztott tárhely hátrányainak megoldásaként jelent meg.

Ebben a cikkben megvitatjuk, hogy a felhő-tárhely valóban jobb-e, mint a megosztott tárhely.

Hogyan működik a megosztott webtárhely?

Mi az a megosztott webtárhely?

A megosztott webtárhely az alapvető típusú webtárhely, amelyben egyetlen kiszolgáló több száz vagy néha több ezer webhelyet tárol. Olyan, mintha egy szobát osztana meg barátaival, ahol megoszthat néhány forrást, például vizet, elektromos áramot, ételt stb.

Úgy gondolják, hogy a megosztott tárhely a legolcsóbb tárhely-platform. A tárhely szolgáltatói megosztott tárhelyet kínálnak különböző áron, az erőforrások mennyiségétől függően, például hely, sávszélesség, MySQL adatbázisok, e-mail fiókok és néhány más.

A 10 legjobb Webtárhely-terv

A megosztott tárhely előnyei

Költséghatékony

A megosztott tárhely a legolcsóbb áron érhető el, a tervektől és az ajánlatoktól függően. Mivel az erőforrásokat a felhasználók megosztják, a teljes szerver ára megoszlik közöttük.

Kezdő barátságos

A megosztott tárolást a legjobbnak tekintik azok számára, akik belépni akarnak a tárhely környezetébe. Nagyon előnyös a bloggerek és a kisvállalkozások számára.
Könnyen kezelheti webhelyeit

A megosztott tárhely platform olyan felhasználóbarát kezelőpaneleket biztosít, mint a cPanel vagy a Plesk stb., Amelyek hasznosak az Ön webhelyének kezelésében.
Nincs szükség műszaki ismeretekre

Közös tárhely felhasználóként csak a webhelyére kell összpontosítania. A szervert a host szolgáltató műszaki személyzete kezeli, karbantartja és frissíti.

A megosztott tárhely hátrányai

Teljesítmény

Ha van egy népszerű webhely egy megosztott szerveren, ahol viszonylag magas a forgalom, és több erőforrást kezd felhasználni, akkor webhelye teljesítménye feltétlenül lelassul..

A feketelistának a veszélye

Mivel a megosztott szerveren található webhelyek egyetlen IP-t használnak, a rossz szomszéd webhelyek jelenléte az IP feketelistával károsítja webhelyének hírnevét.
Nincs szerver vezérlés

A szervert a host szolgáltató személyzete kezeli. Bármilyen probléma a kiszolgálón arra vezet, hogy a semmibe kerüljön. Ez konfliktust okozhat a tárhely szolgáltatója és a webhely tulajdonosai között. Kapcsolódó: Megosztott webtárhely alapjai kezdőknek

Hogyan működik a Cloud Hosting?

A kiszolgálók halmaza egy rendszerként működik, amelyet felhőnek hívnak. A felhő számos webhelyet fog üzemeltetni, és képes kezelni a nagy forgalmat és a tüskéket. Ez követi a Cloud Computing technológiát.

A felhő-tárhely rendkívül elérhető a pay-per-price modellel a web hosting piacon. Ez a fajta tárhely képes megoldani a megosztott tárhely és más típusú tárhely problémáit.

A 10 legjobb felhő-elosztási terv

Miért növekedett a felhő-tárhely a közelmúltban?

Webhelytulajdonosként azt akarja, hogy napról napra működőképes legyen. Néhány ok miatt fennáll annak esélye, hogy a szerver összeomlik, vagy bármilyen hardverhiba a megosztott tárhely-kiszolgálón. De a felhő tárolása kivétel. A szerverkészlet együtt működik a webhely teljesítményének fokozása érdekében, és mivel több kiszolgáló van egy felhőben, egy szerver meghibásodása nem befolyásolja az Ön webhelyének megfelelő működését.

A Cloud Hosting előnyei

Nagy teljesítményű

Semmilyen más tárhely-platform nem felel meg a felhő-tárhely teljesítményének. Ennek oka az, hogy a kiszolgálók halmaza vagy a felhő együtt működik, és egyetlen virtuális szerverként működik.

Hibatűrés

Ha az a webhely, amely a felhő-tárhelyet üzemelteti, bármilyen hiba történik, akkor a felhőben lévő másik szerver helyettesítőként működik, és elvégzi az Ön webhelyének hostolási munkáját. Ezért nagyon megbízható.

Méltányos árképzés

A felhőalapú haszonállat-fizetési modellt használ. Fizetnie kell azért, amit pontosan használ. Még további forrásokat is megszerezhet az igényeinek megfelelően.

A felhő hosting hátrányai

A műszaki ismeretek kötelezőek

A felhőtárhely meglehetősen különbözik a többi típustól. Tudnia kell, hogy pontosan hogyan működik, ha felhővel foglalkozik. Ezért a kezdőknek ez nem előnyös

Viszonylag drágább

Noha a felhőalapú hostolás fizetés-használati áron érhető el, ez költségesebb, mint a többi tárhely típus. Ezért az induló vállalkozók számára nem megfizethető. Kapcsolódó kérdések: Mi az a Cloud Hosting? Hogyan működik valóban??

Következtetés:

A megosztott tárhely és a felhő-tárhely választása sok tényezőtől függ, mint például a költségvetés, a webhelyek típusa és még sok más.

Ha Ön kezdő vagy ha van weboldala kisvállalkozása számára, akkor mindig jobb, ha megosztja a webhelyét. A vállalkozás növekedésével a webhelynek képesnek kell lennie a nagy forgalom és a tüskék kezelésére. Tehát lépjen a felhő-tárhelyre, amikor elkezdi tisztességes pénzt keresni.

Ez minden, ami a cikkhez tartozik. Reméljük, hogy valami újat kell megtanulnod, és ez segített neked!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map