15 най-добри безплатни генератори на Favicon

Безплатни генератори на Favicon


Когато става въпрос за вашия уебсайт, стратегията ви за брандиране е от решаващо значение за превръщането на посетителите в клиенти. Не трябва да се пренебрегват малки детайли. Това включва необходимостта от създаване на икони на фавикон и безплатен генератор на фавикон може да ви помогне да ги направите.

Favicons са малките икони на изображения, които се появяват до заглавието на уебсайта в раздела на прозореца на браузъра.

Тъй като можете да ги използвате и като икони за настолни приложения, се нуждаете от поне няколко различни размера, които могат да бъдат включени във вид на файл favicon ICO. В повечето случаи можете също да зададете PNG файл като икона на favicon.

Favicons са от съществено значение, тъй като потребителите постоянно търсят информация в няколко уебсайта наведнъж в раздели. Favicons помагат на потребителите да идентифицират съдържанието и марката по-бързо за по-примамливо потребителско изживяване.

И така, тук са 15 безплатни онлайн инструменти за генератор на фавикон, както и повече подробности за това как да създадете икони на фавикон и да ги инсталирате.

Нека копаем.

Онлайн Favicon Generator ICO файл Най-добри практики

Когато искате да създадете икони на фавикон, първата стъпка е да научите повече за тях, включително техните изисквания и най-добри практики.

Терминът „фавикон“ е портманто за „любима икона“. Това бяха икони, които, подобно на днес, бяха показани със заглавие на уебсайт в горната част на браузъра.

Освен, че първоначално са били показвани, когато потребителят е добавил уебсайт в папката си „любими“. Съвременните браузъри наричат ​​тази папка като вашите отметки.

Иконата на фавикон трябва да е с определен размер. В противен случай браузърите и устройствата няма да ги използват.

Необходимите минимални размери са:

 • 16 × 16 пиксела за браузъри
 • 32 × 32 пиксела за лентите със задачи
 • 96 × 96 пиксела за икони на фавикон за настолни приложения
 • 180 × 180 пиксела за iOS и Android устройства

Имайте предвид, че можете да избирате между 16 × 16 px и 32 × 32 px. Ако не сте много притеснени от брандирането, един от тези размери на изображението трябва да е достатъчен.

За подробности, вижте Favicon Cheat Sheet.

Когато правите икона на фавикон, добре е също да следвате тези най-добри практики:

 • Те трябва да бъдат прости и не прекалено стилизирани, така че да бъдат лесни за разглеждане в малки размери.
 • Изберете един или два цвята за цветовата схема. Най-много, не повече от три цвята.
 • Иконите на Favicon трябва да бъдат в 8-битови или 24-битови цветове.
 • Дизайнът на иконите на фавикон не трябва да включва много редове или букви.
 • Въпреки че можете да имате прозрачен фон, важно е да се отбележи, че устройствата на Apple не го позволяват.
 • Иконите на Favicon трябва да съответстват на съществуващата ви марка и лого.

Създаване на лого бързо, ако нямате такова

Както споменахме по-горе, добре е иконата на фавикон да бъде обвързана с вашата марка и текущото лого. Ако вече нямате такъв, можете да го направите бързо, например с Производител на лого на TailorBrand.

Той може да генерира лого за вас с помощта на AI. След като отговорите на няколко прости и бързи въпроса за стила на логото, който искате, включително шрифта, след което се регистрирате за безплатен акаунт, се генерират няколко висококачествени, професионални и модерни лога.

Примерно генерирано лого от уебсайта на TailorBrand.
Примерно лого и заместници, направени с производителя на лого на TailorBrand.

Ако намерите лого, което харесвате, можете да надстроите до премиум акаунт, за да го изтеглите. Въпреки това, можете да изтеглите версия на икона на favicon безплатно.

Изброихме 15 безплатни онлайн производители на лого, ако искате да проверите и други опции.

Най-добрите безплатни генератори на Favicon: Онлайн инструменти

Ако искате да създадете свои собствени икони, които са по-опростени или просто искате да качите изображение и да го оразмерите подходящо и да го преобразувате в ICO файл с изображения, ето няколко безплатни генератора на favicon.

Те не са в определен ред, тъй като са всички страхотни опции, където можете да създадете икона на фавикон с няколко кликвания. След като направите favicon с някоя от тези онлайн опции, те са безплатни да изтеглят и използват.

1) Favicon.io

Безплатният генератор на Favicon.io

С този безплатен генератор на фавикон можете да създавате икони на фавикон от текст, изображение или емоджи.

С текстовата опция можете да изберете цвета и формата на фона, семейството и размера на шрифта, както и цвета на шрифта. Генераторът на Favicon използва Google Fonts, който разполага с 800+ шрифта.

Освен това можете да изберете да качите файл за генератора на favicon, за да го трансформирате в подходящия размер. Или можете да изтеглите икона на emoji favicon от гигантски списък от опции.

Генерираният фавикон ще работи за всички браузъри и множество платформи.

2) Favicon-Generator.org

Уебсайтът на Favicon Generator, за да направи фавикон.

Този безплатен генератор на фавикон ви дава възможност да качите файл с изображения и да избирате между стандартния размер 16 × 16 пиксела за уеб браузъри или по-голям размер, подходящ за Android, Microsoft и iOS.

Имате възможност да запазите текущите размери на изображението, вместо да го преоразмерите до квадрат. Само имайте предвид, че ако тази опция бъде проверена или непроверена, може да изкриви крайния резултат от фаворита ви.

Така че най-добре е да се уверите, че изображението ви вече е близо до квадрат.

3) Истински генератор на Favicon

Уебсайтът на Real Favicon Generator за създаване на икони на favicon.

Този безплатен генератор на фавикон е по-скоро уникален, защото е един от малкото в списъка, който включва раздел за визуализация на симулатор на браузър, така че можете да видите как ще изглежда иконата на фавикон, след като бъде оразмерена и преобразувана.

Можете също да получите размери за всички браузъри, платформи и повечето технологии.

Този генератор на фавикон обаче има само възможността да изберете изображение за преобразуване в икона на фавикон.

4) Favicon.cc

Уебсайтът Favicon.cc

С този безплатен генератор на фавикон можете да качите изображение, за да направите фавикон, или можете да създадете своя собствена икона, като нарисувате такава с мишка.

Можете да изберете цветовете, които искате да използвате с цветовия подбор, както и да промените прозрачността на иконата на фавикон.

Има и опция за създаване на икони на фавикон с анимация. Също така са налични настройки като поставяне на анимацията в контур, редактиране и изтриване на кадри.

Този генератор на фавикон също има режим на визуализация, така че можете да видите как изглежда вашия фавикон, след като е готов.

5) FaviconGenerator.com

Опция за безплатен генератор на фавикон.

Това е прост безплатен генератор на фавикон, където можете да качите изображение и след това да изберете размера, който искате да бъде. Това е много основен, но добър вариант, когато искате да направите икона на фавикон бързо, без да се бъркате с настройки и опции.

С този генератор можете да правите и ретината, която работи с устройства с докосване на Apple. Това изисква малко повече работа, но всички инструкции са подробно описани на тяхната уеб страница.

6) Favicomatic

Уебсайтът Favicomatic, безплатен генератор на фавикон.

Favic-o-Matic генерира favicons, както ICO, така и PNG (също прозрачни).

Можете да качите изображение с този безплатен генератор на фавикон и след това да изберете дали да изтеглите ICO файл с размери 16 × 16 и 32 × 32 пиксела или да включите различни размери, които са съвместими с всички устройства.

Има и разширени настройки като възможност за редактиране на цвета на фона и някои разширени опции за съвместимост.

7) Генератор на Ionos Favicon

Уебсайтът на безплатния генератор на Sonos

Ionos Favicon Generator ви позволява да рисувате икона на favicon, да използвате инициали или да качвате изображение, което искате да използвате, за да направите favicon.

Резултатът е фавикон, който работи във всички браузъри и устройства. Освен това има хубава зона за предварителен преглед, където можете бързо да видите как ще изглежда фавиконът ви на живо.

8) Уебсайт Планета Фавикон Генератор

Безплатен генератор на фавикон на уебсайт Уебсайт Планета, за да направи фавикон.

Този безплатен генератор на фавикон предлага опциите за качване на изображение (JPG, PNG или GIF) или избор от безплатна галерия с предварително изработени фавиконс.

Може да е важно да се отбележи, че ако искате да създадете икони на фавикон за вашия бизнес, най-вероятно ще искате да създадете фавикон, който е вашето лого или подобен на него. Когато направите това, той осигурява по-сплотен вид, който е по-запомнящ се.

Така че изборът на някое от предварително направените изображения може да не е подходящ, особено след като другите сайтове могат да използват точно същото, което сте избрали.

9) Генератор RedKetchup Favicon

Уебсайтът на генератора Red Ketchup Favicon

За този генератор има опция за качване на изображение или създаване на такова с текст.

Ако създавате икони на фавикон с текст, има много настройки, включително промяна на семейството на шрифта, размера на шрифта, цвета на фона, цвета на текста и има регулируема скала за превключване на границата между квадрат и кръг. Така че бихте могли да мащабите границата да има заоблени ръбове с различна закръгленост.

Има и допълнителни опции за съвместимост между устройства.

10) Genfavicon

Създайте икони на фавикон с безплатния генератор на фавикон на уебсайта Genfavicon.

Този безплатен генератор на фавикон е уникален, защото когато качвате изображение, имате възможност да изрежете, за да го направите фавикон.

Има и прозорец за визуализация, за да видите как ще изглежда новата ви икона на favicon на живо в браузъра на потребителя.

Можете да избирате между опции за оразмеряване: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 и 128 × 128 пиксела.

11) FavIcon.pro

Създайте икони на favicon с безплатния генератор на favicon на уебсайта Favicon.pro.

Ето още един бърз вариант, когато става въпрос за безплатен генератор на фавикон. Когато качвате изображение, за да направите фавикон, можете да изберете размера на изображението, което искате да използвате: 16 × 16, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64 и 128 × 128 пиксела.

FavIcon ви позволява да конвертирате JPG, GIF, PNG в ICO тип файл и можете да го използвате за конвертиране на икони на приложения, икони на работния плот и favicons във вашите уебсайтове.

12) Faviconr

Можете да направите икона на favicon с безплатния генератор на Faviconr.

Faviconr е друга проста и бърза опция за безплатен генератор на favicon.

Качете или JPG, PNG или GIF файл и изберете дали искате прозрачен фон (можете да създавате прозрачни файлове само ако вашият източник е също прозрачен PNG или GIF файл). Кликнете върху бутона, запазете файла и сте готови.

13) ICOConvert

Уебсайтът на IcoConvert

Този безплатен генератор на фавикон е доста уникален, защото след като качите изображение, което искате да използвате, за да направите фавикон, можете да го изрежете и стилизирате.

Има опции за оформяне на границата в различни форми, включително квадрат, сърцевидна форма, квадрат в центъра, кръг, наклонена форма на сърце или квадрат и опция за избор на бяла рамка.

Можете също така да изберете да изтеглите favicon като ICO или PNG файл с множество опции за оразмеряване, включително 16 × 16, 24 × 24, 32 × 32, 48 × 48, 64 × 64, 96 × 96, 128 × 128, 192 × 192 и 256 × 256 пиксела. Има и опция за създаване на икони на фавикон за компютри с Windows 7, 8, Vista и XP.

Този безплатен генератор на фавикон включва опции за компресия и конвертиране на файлове от PNG в SVG.

14) Wizlogo Favicon Generator

Безплатният генератор на фавикон в Wizlogo за създаване на икони на фавикон

Wizlogo е друга проста опция за безплатен генератор на фавикон. Всичко, което трябва да направите, е да изберете изображение, което да качите, след това изберете или 32 × 32 ICO файл, или икона favicon за уеб, iOS, Windows и Android. И сте готови.

Wizlogo може да се използва и като безплатен производител на лого.

15) FavICO

Уебсайтът на Favico

FavICO е една последна основна опция за безплатен генератор на фавикон. Качете изображение, което искате да използвате, за да направите фавикон. След това изберете между 16 × 16 или 32 × 32 пиксела и натиснете създаване. И това е.

Как да инсталирате икона на Favicon

След като използвате един от безплатните генератори за фавикон, за да направите икона на фавикон, можете да го инсталирате, така че да може да се показва за вашия уебсайт.

За сайтове с редовна или не WordPress първо качете иконата на favicon в корена на вашия сървър.

След това, започвайки в таг на файла index.html, използвайте официалния код по-долу от W3C:

...


...

Просто не забравяйте да промените „https://example.com/myicon.png“ с действителната връзка към вашата икона на favicon.

Също така, променете „image / png“, за да отразява типа файл с изображения, който използвате за фавикон.

Ето типовете изображения за замяна на „image / png“, които са съвместими, когато става въпрос за създаване на фавикон:

 • PNG файл с изображения – изображение / png
 • GIF файл с изображения – изображение / gif
 • ICO файл с изображения – изображение / x-икона
 • SVG файл с изображения – изображение / svg + xml

Не забравяйте да запазите файла.

В повечето случаи безплатните генератори за фавикон, изброени по-горе, също генерират необходимия ви код, специфичен за настройките, които сте избрали, като например за анимации или съвместимост. Така че, ако този код не работи, можете да се обърнете към генератора на фавикон, с който сте направили фавикон за вашия уебсайт.

Инсталиране на икона на Favicon автоматично в WordPress

За сайтове в WordPress можете да създадете икона на favicon, без да се налага да използвате един от безплатните генератори за фавикон, изброени по-горе.

Можете да използвате всяко изображение, което искате, стига то да е с ширина поне 512 px.

За да го инсталирате автоматично, влезте в собствения си хост WordPress сайт и в административното табло, отидете на Външен вид> Персонализирайте.

След като Клиентът се зареди, кликнете върху Идентичност на сайта в менюто отляво. Тогава, под Икона на сайта, кликване Изберете Изображение.

Персонализаторът в WordPress
Можете автоматично да създавате икони на favicon в WordPress.

В изскачащия прозорец щракнете върху Качване на файлове раздела, след това на Изберете Файлове. Изберете изображение, което искате от вашия компютър.

Кликнете Изберете, след това изрежете изображението, ако е необходимо, и щракнете Изрязване на изображението. Или можете да оставите изображението такова, каквото е, и да кликнете Пропуснете изрязването.

След това запазете промените, като щракнете върху публикувам бутон в Персонализатора.

Инсталирайте ръчно Favicon за WordPress сайтове

За да инсталирате ръчно своя фавикон, който е ICO файл за WordPress, първо качете фавикон в корена на уебсайта си, както и корен на текущата ви тема.

Уверете се, че файлът е кръстен като „favicon.ico“ или в противен случай иконата на favicon няма да бъде показана.

Това трябва да направи трика, но някои по-стари браузъри може да не забележат фавикона ви, така че има допълнителна стъпка, която можете да направите, за да осигурите съвместимост.

Намерете своя header.php файл чрез SFTP или контролния панел на вашия хостинг доставчик.

Отворете го и потърсете реда с код, подобен на примера по-долу:

...

...

Тогава, заменете го с кода по-долу или го добавете, ако го няма:

...

...

Запазете файла и сте готови.

Обобщавайки

Нещо толкова малко като икона на фавикон в началото може да изглежда незначително, но това помага при разпознаването на марката и потребителското изживяване. Тези безплатни генератори за фавикон трябва да направят трика, за да създадете собствени икони на фавикон, които да добавите към вашия уебсайт.

Нещо, което сме пропуснали? Оставете коментар по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map