Преобразуване на HTML в WordPress (стъпка по стъпка)


Конвертиране на HTML в WordPressПътят от сайтове, изградени с чист HTML до WordPress, не беше кратък. От цялостно преживяване уеб дизайнът премина към силно интерактивно уеб присъствие. В допълнение към това, ние вече не трябва да пишем маркиране сами, но можем да позволим на системите за управление на съдържанието да се вдигнат тежко.


Това обаче не означава, че статичните HTML уебсайтове вече не съществуват. Всъщност HTML5, най-новата итерация на езика за маркиране, е много мощен и ви позволява да създавате качествени уебсайтове без CMS зад тях.

И все пак, нарастващият пазарен дял на WordPress показва, че все повече хора преминават към платформата.

Пазарен дял на WordPress през 2019 г.

За някои от тях това означава преминаване от статичен HTML към WordPress. Това може да бъде обезсърчаваща задача, но тази публикация ще се опита да обясни как да го направите по няколко прости начина.

По-долу ще ви покажем няколко начина как да конвертирате от HTML в WordPress. Първо, ще научите какви са различните варианти, както и техните плюсове и минуси. След това ще ви покажем как да изпълните всяко от тях стъпка по стъпка.

Нека да тръгваме.

Contents

Трите начина за преминаване от статичен HTML към WordPress

За да преминете от HTML към WordPress, трябва да превърнете вашия HTML дизайн в тема на WordPress. Тема контролира външния вид и усещането на уебсайт на WordPress, докато функционалността се осигурява от самия CMS, както и допълнителни приставки.

За да направите превключването, имате няколко опции. Кое от тях е подходящо за вас зависи от фактори като времето и парите, които сте в състояние и желаете да инвестирате, вашите умения за кодиране и личните предпочитания. По-долу са основните опции.

A) Превръщане на HTML в тема WordPress

Първият вариант е и най-техническият. Ако отидете по този маршрут, ще вземете съществуващия си код и ще го използвате като отправна точка за създаване на файлове с теми на WordPress.

Не е твърде сложно, особено ако имате опит с кодирането. Можете да го изтеглите с малко HTML, CSS и малко знания за PHP. Голяма част от тях е копиране и поставяне.

Недостатъкът: докато ще свършите работа с WordPress тема, тя няма да има всички възможности, които WordPress може да предложи. Например, ако не го изградите след факта, вашият сайт няма да има области с джаджи или възможност за промяна на менюто ви от бекенда на WordPress.

Въпреки че вашият сайт ще свърши своята работа, няма да можете да го управлявате изцяло чрез WordPress. Поради тази причина ние лично предпочитаме следващия вариант.

Б) HTML към WordPress чрез WordPress Child Theme

Според нас това вероятно е най-лесният и разумен път по отношение на усилията и паричните инвестиции. Вместо да използвате съществуващия си сайт като точка за прескачане, вместо това използвате готова тема на WordPress. След това коригирате само неговия дизайн, така че да прилича на стария ви уебсайт.

Това ви позволява да се възползвате напълно от WordPress, като същевременно запазвате облика на стария си сайт. Освен това няма да трябва да добавяте функции на WordPress след това. Вместо това можете да надграждате върху съществуваща тема – нещо, за което изрично е създадена платформата WordPress.

В) Импортиране на съдържание от HTML в WordPress с помощта на Plugin

Очевидно е, че ако не настоявате да използвате сегашния си дизайн и сте отворени да го промените, нещата стават още по-лесни. В този случай всичко, което трябва да направите, е да настроите сайт, да инсталирате темата и да импортирате HTML съдържанието си. Както ще видите по-долу, това е много бърз и безболезнен процес.

A) Как да преобразувате ръчно HTML в WordPress тема

Ако целта ви е да започнете от нулата и да създадете своя собствена тема на WordPress, която наподобява съществуващия ви HTML уебсайт, започнете от тук.

Не се притеснявайте, ако звучи плашещо, ще видите, че е всичко друго. Само няколко файла и папки, както и някои копия и поставяне, е всичко необходимо.

1. Създайте папка с теми и основни файлове

Първото нещо, което трябва да направите, е да създадете нова папка с теми. Можете да направите това на работния си плот, както бихте направили за директория на вашия компютър. Назовете го както искате вашата тема да се нарича.

След това отидете в редактора на кода и създайте редица текстови файлове. Назовете им следното:

 • style.css
 • index.php
 • header.php
 • sidebar.php
 • footer.php

Не правете нищо с тях все още, дръжте файловете отворени в редактора. Ще ви трябват скоро.

2. Копирайте съществуващия CSS в листа на стила на WordPress

Сега е време да подготвим лист със стилове на WordPress (файлаstyle.css току-що създадохте), за да копирате CSS на стария си сайт в него. За това отворете файла и поставете следното:

/ *
Име на темата: Двадесет и тринадесет
Тематичен URI: http://wordpress.org/themes/twentythirteen
Автор: екипът на WordPress
URI на автора: http://wordpress.org/
Описание: Темата за 2013 г. за WordPress ни връща към блога, включващ пълна гама от публикационни формати, всеки от които се показва красиво по свой уникален начин. Подробности за дизайна изобилстват, като се започне с жива цветова схема и съвпадение на заглавни изображения, красива типография и икони и гъвкаво оформление, което изглежда страхотно на всяко устройство, голямо или малко.
Версия: 1.0
Лиценз: GNU General Public License v2 или по-нова версия
URI на лиценза: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Етикети: черно, кафяво, оранжево, тен, бяло, жълто, светло, едно колона, двуколони, дясна странична лента, гъвкава ширина, потребителски заглавка, персонализирано меню, редакторски стил, представени изображения, микроформати, пост-формати, поддръжка на rtl-език, стик-пост, готов за превод
Текстов домейн: двадесет и тринадесет

* /

Това е така наречената заглавна страница със стил (Важно: не оставяйте коментара/*...*/ маркери навън!). Попълнете всяка част така:

 • Име на темата – Тук идва името на вашата тема. Може да бъде всичко, което искате, но обикновено е същото като името на вашата папка с теми.
 • Тематичен URI – Обикновено можете да публикувате началната страница на темата тук, но можете да използвате адреса на собствения си сайт.
 • автор – Това си ти. Поставете тук собственото си име или каквото искате да бъде повикан.
 • Автор URI – Връзка към началната ви страница. Може да бъде този, който изграждате или каквото има смисъл.
 • описание – Незадължително описание на вашата тема. Това ще се покаже в бекенда на WordPress.
 • версия – Версията на вашата тема. Тъй като не го публикувате, всъщност няма значение. Обикновено тук поставяме 1.0.
 • Лиценз, URI на лиценз, тагове – Тези неща са важни само ако планирате да изпратите темата си до Директория с теми на WordPress. В този случай можете да ги оставите, ние просто ги включихме за попълване.

След заглавката копирайте и поставете съществуващия CSS от вашия статичен HTML уебсайт. След това запазете файла в новата си папка с теми и го затворете. Време е за преминаване към останалите.

3. Разделете съществуващия си HTML код

За следващата част трябва да разберете, че WordPress обикновено използва PHP за изтегляне на информация от своята база данни. Поради тази причина трябва да разкроите съществуващия си HTML на различни парчета, така че CMS да ги събере правилно.

Въпреки че това звучи сложно, всичко означава, че копирате и поставяте части от вашия HTML документ в няколко PHP файла. За да демонстрираме това по-добре, сме съставили една проста страница, която можете да видите по-долу.

html към wordpress примерна страница

Както можете да видите, това е много стандартен HTML шаблон, който включва заглавка, област на съдържанието, странична лента и долен колонтитул. Придружаващият код е следният:

Заглавие на уебсайтаЗаглавие на уебсайта

 • nav елемент №1
 • nav елемент №2
 • nav елемент №3

Заглавие на статията

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas tempor. Nunc vel Vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, eget molestie nisl pharetra in. In semper followat est, eu porta velit mollis nec.

подзаглавие

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas tempor. Nunc vel Vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, eget molestie nisl pharetra in. In semper followat est, eu porta velit mollis nec. Curabitur posuere enim eget turpis feugiat tempor. Etiam ullamcorper lorem dapibus velit suscipit ultrices. Proin in est sed erat facilisis pharetra.

подзаглавие

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aliquam sodales urna non odio egestas tempor. Nunc vel Vehicula ante. Etiam bibendum iaculis libero, eget molestie nisl pharetra in. In semper followat est, eu porta velit mollis nec. Curabitur posuere enim eget turpis feugiat tempor. Etiam ullamcorper lorem dapibus velit suscipit ultrices. Proin in est sed erat facilisis pharetra.

Ако дизайнът ви е различен, може да се наложи донякъде да коригирате стъпките по-долу. Въпреки това, цялостният процес остава същият.

Първо отворете тока си index.html (основният файл на вашия уеб сайт). След това преминете през вашите новосъздадени файлове в WordPress и копирайте следното в тях (примерите по-долу са моята маркировка):

header.php

Всичко от началото на вашия HTML файл до основната област на съдържанието (обикновено се означава с

или

) влиза в този файл. В допълнение към това, точно преди мястото, където пише, копиране и поставяне . Това е изключително важно за много WordPress плъгини, за да работят правилно.
Заглавие на уебсайта


Заглавие на уебсайта

 • nav елемент №1
 • nav елемент №2
 • nav елемент №3

sidebar.php

Всичко, принадлежащо на секцията

След това приключвате index.html и може да го затвори. Запишете всички останали файлове в папката с теми и ги затворете с изключение на header.php и index.php. Имате още малко работа с тях.

4. „WordPressify“ Header.php и Index.php

За заглавката остава само да промените повикването за стиловия лист от HTML към WordPress формат. За целта потърсете съществуваща връзка в секция. Може да изглежда така:

Заменете го с това:

Готино, сега можете да запазите и затворите header.php. След това се обърнете към index.php. В момента трябва да е празно. Така че, първо, копирайте и поставете тези редове от код:
Това са обажданията за останалите файлове, които съдържат останалата част от вашия сайт. Може да забележите разстоянието между обаждането за заглавката и страничната лента. Там ще добавите Примката.

Последното е частта от WordPress, където CMS извежда съдържание, създадено в бекенда. Важно е, ако искате WordPress да добавя динамично съдържание към страниците си, което ще импортирате по-късно. За тази цел го поставете веднага след това :


Сега, запазете index.php файл и го затворете. Много добре! Вашата основна тема е готова. Сега можете да го добавите към новия си сайт на WordPress.

5. Създайте екранна снимка и качете тема

Сега ще добавите екранна снимка на темата, която заедно с информацията от заглавката на вашия стилов лист ще служи като визуализация на вашия уебсайт в бекенда на WordPress.

За целта отворете съществуващия си сайт в браузър и направете екранна снимка с предпочитания от вас метод. След това отворете софтуера за редактиране на изображения по ваш избор и го изрежете на 880 × 660 пиксела. Запазете го като screenshot.png и го добавете в папката си с теми. Сега сте готови да качите темата си.

За да вкарате новата тема на вашия WordPress сайт, имате няколко възможности. Необходимото условие обаче е всички файлове да се намират във вашата папка с теми.

Първата опция е да създадете цип файл от него. След това отидете на вашия WordPress сайт и след това на Външен вид> Теми. Тук щракнете Добави нов най-отгоре и след това Качване на тема.

качване преобразувана тема

В предстоящото меню използвайте бутона, за да прегледате местоположението на вашия пощенски файл. Маркирайте го и щракнете отворено, тогава Инсталирай сега. Когато свършите, активирайте темата.

Като алтернатива можете да се свържете към вашия сървър чрез FTP (или просто да отидете в локалната директория на твърдия ви диск) и да отидете до WP-съдържание / теми. След това качете папката си с темата (разархивирана). След това активирайте темата от същото място като преди.

Nice! Предният край на новия ви сайт вече трябва да изглежда като стария ви сайт. Остава само да завършите преминаването от HTML към WordPress да импортирате съществуващото си съдържание. Ще разгледаме по-долу това, когато говорим за използване на съществуваща тема на WordPress.

Имайте предвид, обаче, че докато основната тема работи сега, има още неща, които можете да направите, за да интегрирате HTML по-добре с WordPress. Това включва прави заглавието и описанието на блога ви редактируеми, добавяне на области на джунджурии, коментари и много други. Може да се наложи да добавите маркировка за CSS, тъй като съдържанието не е част от оригиналния ви дизайн като изображенията.

Тъй като това е много работа, ние лично обичаме да използваме решение, което вече има цялата тази функционалност и се нуждае само от промяна в дизайна. Това ще ви покажем по-нататък.

Б) HTML към WordPress чрез WordPress Child Theme

Ако горното ви се струва твърде интензивно, следващият метод може да бъде по-управляем. Тя ви позволява да се възползвате от хиляди съществуващи теми на WordPress, като същевременно запазвате оригиналния си дизайн.

Това е чрез използване на така наречената детска тема. Тези теми са изградени върху друга тема (родителската), която не стои самостоятелно, а просто модифицира родителската тема, за да отговаря на вашите нужди. Достатъчно лесно, въпреки че изисква малко детективска работа.

1. Изберете подходяща тема

Първата стъпка е да изберете подходяща тема, на която да основавате дизайна си. За това помага да се намери тема, която е близка до съществуващия ви дизайн или да използвате тематична рамка или тема за начинаещи, които и двете са създадени да работят като основа за персонализирани теми.

Проверете Директория с теми на WordPress, нашия списък със страхотни теми или погледнете премиум теми за да намерите подходящ кандидат. След малко търсене решихме, че Двадесет и дванадесет Темата би била добра отправна точка за преминаването ми от HTML към WordPress. Обикновено бихме избрали нещо по-актуално, но това се отличава с простия дизайн, с който работим.

След като сте избрали, инсталирайте темата на вашия уебсайт WordPress, както бихте инсталирали всяка тема. Няма нужда да го активирате. Както споменахме, той е просто там, за да ви предостави база за работа. Останалото се случва в детската тема.

2. Създайте нова папка

Подобно на по-ранния метод, за детската тема трябва да създадете папка с теми. Ето къде ще поставите всички файлове, принадлежащи към него.

Когато създавате детски теми, обикновено е да наричате папката със същото име като родителската тема плюс -дете. И тъй като нашата детска тема се основава на темата „Двадесет и дванадесет“, ние наричаме нейната директория twentytwelve дете.

Каквото и име да изберете, просто не забравяйте да включвате интервали, тъй като няма да работи по този начин.

3. Настройте стиловия лист

Детската тема също се нуждае от стилен лист. Този ще работи почти по същия начин, както стила, създаден по-горе. Той обаче има малко по-различно заглавие и ще съдържа по-малко код.

Ще стигнем до втората част по-късно. За сега създайте обичайното style.css и го поставете в папката с теми. След това добавете следното:

/ *
Име на темата: Двадесет и петнадесет дете
Тематичен URI: http://example.com/twenty-fifteen-child/
Описание: Тема за двадесет и петнадесет деца
Автор: Джон Доу
URI на автора: http://example.com
Шаблон: двадесет и петнадесет
Версия: 1.0.0
Лиценз: GNU General Public License v2 или по-нова версия
URI на лиценза: http://www.gnu.org/licenses/gpl-2.0.html
Тагове: светло, тъмно, двуколони, дясна странична лента, адаптивно оформление, достъпност
Текстов домейн: двадесет и петнадесет дете
* /

Както можете да видите, тя е много подобна на заглавката на стилови листа, която сте използвали преди, с едно изключение: съдържа Шаблон свободен край.

В този раздел трябва да поставите името на темата, която ще функционира като родител. Без него детската тема няма да работи. За да избегнете това, въведете името на папката на родителя. И така, за двадесет и дванадесет, това би било Шаблон: двадесетtwelve.

4. Създайте Functions.php и наследяващи родителски стилове

Само със стиловия лист и папката вече е възможно да активирате детската тема. Това обаче няма да е много добро, тъй като в момента вашият сайт ще изглежда като HTML страница без никакъв стилинг.

За да промените това, първо трябва да наследите стиловете на родителя и за това трябва functions.php. Този файл е важна част от всяка инсталация на WordPress и ви позволява да правите обстойни промени в уебсайта си.

В този случай обаче ще го използвате само за да извикате стайлинга на родителя. За целта създайте нов файл и го извикайте functions.php. Първото нещо, което ще добавите в самото начало, е това:

С отварящия PHP маркер, файлът е теоретично готов, но все още не прави нищо. Така че допълнително ще трябва да въведете това:

функция child_theme_enqueue_styles () {

$ parent_style = 'родителски стил';

wp_enqueue_style ($ parent_style, get_template_directory_uri (). '/style.css');
wp_enqueue_style („детски стил“,
get_stylesheet_directory_uri (). "/Style.css",
масив ($ parent_style),
wp_get_theme () -> Получаване ( "Версия")
);
}
добавяне ('wp_enqueue_scripts', 'child_theme_enqueue_styles');

Това парче код казва на WordPress да отиде в директорията с шаблони (известна още като родителска тема) и да използва стиловете, включени там. Също така дава възможност да се променя темата чрез темата на вашето дете (повече за това по-късно).

5. Активирайте темата за детето

В този момент детската тема е готова да бъде активирана.

Можете да добавите екранна снимка към нея, както в указанията по-горе, ако искате. Освен това можете или да го zip и добавите към WordPress чрез Външен вид> Теми> Добавяне на ново> Качване на тема или чрез просто добавяне на папката както трябва WP-съдържание / теми.

И в двата случая, когато активирате темата, вашият сайт трябва сега да изглежда точно като неговия родител.

6. Регулирайте дизайна

Ето откъде започва горепосочената детективска работа. Сега е време да промените дизайна на съществуващата тема, така че да прилича на оригиналния ви HTML сайт.

Например, едно от първите неща, които се открояват е, че темата ни за WordPress добавя място над заглавката и под долния колонтитул, който няма на нашия HTML сайт.

html към wordpress чрез примерна страница за тема на детето

За да коригираме това, можем да разгледаме HTML сайта с нашия инструменти за разработчици на браузър за да се намери маркирането отговорно. Когато го правим, срещаме това:

тяло {
марж: 0;
}

След това правим същото с новата ми тема на WordPress, където откриваме тези стилове:

тяло. сайт {
марж-отгоре: 48px;
марж-топ: 3.428571429rem;
марж-дъно: 48px;
марж-дъно: 3.428571429rem;
}

Целта ми сега е да прилагам стилистиката от HTML сайта към темата на WordPress. В този случай можем да постигнем това просто като добавим следното към темата на моето дете style.css:

тяло. сайт {
марж: 0 авто;
}

След като запазите, темата на WordPress има новите стилове, приложени към нея:

html към wordpress чрез страницата с пример за редактиране на детска тема

Това е така, защото всичко, което добавите към таблицата със стилове на детската тема, отменя стиловете в нейния родител. Останалата част от маркирането обаче остава непокътната, така че можете да промените само нещата, които са от значение.

Плюс това, ако използвате шаблон HTML5 като стартер и модерна тема на WordPress като ваш родител, много от основната маркировка ще съответства, което прави живота ви много по-лесен.

Има много повече неща, които можете да направите с детски теми, които можете да научите тук. След като свършите дизайна, е време да импортирате съдържанието си. Нека да стигнем до това сега.

В) Импортиране на съдържание от HTML в WordPress с помощта на Plugin

И накрая, в списъка за преминаване от HTML към WordPress се използва съществуваща тема такава, каквато е, и просто мигриране на вашето съдържание от вашия сайт в HTML. Това е най-простият начин - всичко, което трябва да направите, е да инсталирате и активирате темата по ваш избор (предполагаме, че знаете как да направите това до сега) и след това следвайте стъпките по-долу.

Между другото, въпреки че този процес не е много труден, има неща, които могат да се объркат. Поради тази причина, уверете се, че архивирате вашия WordPress сайт, преди да преминете към него.

1. Инсталирайте приставката за импортиране

Първото нещо, което трябва да направите, е да инсталирате приставката HTML импортиране 2. Най-лесният начин да постигнете това е да отидете Приставки> Добавяне на нови и го потърсете по име. Когато го намерите в списъка (може да е по-нататък), щракнете върху Инсталирай сега. Активирайте го, когато е готово.

html към приставка за импортиране на wordpress

2. Подгответе импорта

За да импортирате няколко страници наведнъж, трябва да ги качите на същия сървър като вашата инсталация на WordPress. Плъгинът ще предложи нещо подобно HTML-файлове към внос  името на папката, но можете да изберете каквото искате. Просто не забравяйте да запомните името на пътя.

Както ще видите по-долу, можете също да импортирате отделни страници една по една. И за двата метода отидете на WordPress и Настройки> Импортиране на HTML. Сега ще преминем през най-основните настройки. Ако имате нужда от допълнителна информация или ако нещо не е ясно, обърнете се към официално ръководство за потребителя.

файлове

HTML за файлове за импортиране на wordpress

Конфигурирайте този екран по следния начин:

 • Директория за импортиране - Въведете пътя, в който току-що сте копирали съществуващите си файлове.
 • Стар URL адрес на сайта - Използва се за пренасочвания. Въведете стария си URL адрес. Ще се справим отново с това по-късно в тази статия.
 • Файл по подразбиране - Обикновено файлът по подразбиране за директории в стария сайт index.html.
 • Разширения за файлове, които да включите - Разширенията на файловете, които искате да импортирате.
 • Каталози, които трябва да се изключат - Ако имате стари директории в стария сайт, които не искате да импортирате, въведете ги тук.
 • Запазете имената на файловете - За да имате плъгинът автоматично да използва имената на вашите файлове като нов URL, поставете отметка в това квадратче. Това има смисъл, ако заглавията ви са много дълги, защото обикновено вносителят ще ги използва, за да създаде плужека.

съдържание

Под съдържание е необходимо да конфигурирате HTML маркера, който съдържа съдържанието на вашия сайт.

html за WordPress импортиране на съдържание

За целта изберете опцията HTML таг на върха. След това конфигурирайте маркера в следните три полета. Например, ако съдържанието ви се съдържа в етикет, наречен

, информацията, която въвеждате Разделение, документ за самоличност и основен.

Останалите настройки на тази страница трябва да са обясняващи и да ви позволяват да импортирате изображения, документи, да актуализирате вътрешни връзки и др.

Заглавие и метаданни

html към wordpress заглавие и метаданни за импортиране

Тази част е подобна на съдържателната част преди. Въпреки това се занимава със заглавия на страници. В началото трябва да кажете на приставката как са маркирани заглавията във вашия HTML шаблон, за да може да ги импортира на правилното място.

Освен това можете да филтрирате излишни неща като заглавието на сайта, тъй като често се показват по теми по WordPress по подразбиране. Ако заглавията ви пребивават в съдържанието, можете също да кажете на вносителя да ги изтрие, така че да не бъдат включени два пъти.

Важното е да решите дали да импортирате старото си съдържание като публикации или страници. Останалото е по-скоро саморазясняващо се и ви позволява да конфигурирате настройките на WordPress за нови страници.

Персонализирани полета

html в wordpress импортиране на потребителски полета

Ако имате данни, които се нуждаят от импортиране в персонализирани полета, можете да конфигурирате това тук.

Категории и етикети

html към wordpress импортиране на категории и маркери

Тук можете да зададете категории, маркери и публикационни формати на импортираното съдържание. Плъгинът ще покаже съществуващата таксономия на вашия сайт, за да улесни тази стъпка.

Инструменти

html към wordpress инструменти за импортиране

На този екран са изброени редица полезни инструменти за успешно импортиране от HTML в WordPress.

3. Започнете да импортирате

След като сте готови, запазете настройките. Това ще даде възможност на Импортиране на файлове бутон. Кликнете върху него, за да започнете.

HTML за импортиране на wordpress

(Забележка: можете да стигнете и тук чрез Инструменти> Импортиране и след това бране Пусни вносител под HTML опция.)

След това изберете дали да импортирате директория с файлове или един файл (трябва да го прегледате), след което натиснете Изпращане. След това приставката ще премине на работа.

След като сте готови, трябва да имате цялото съществуващо съдържание на вашия WordPress сайт и да бъде форматирано от новата тема. Или, ако сте отишли ​​по един от другите маршрути, вашият сайт трябва да изглежда основно като предишния HTML уебсайт. Добре свършено!

Допълнителни стъпки

Ако планирате да разгърнете сайта на WordPress на същото място, където преди беше статичният HTML уебсайт, има още няколко неща, които трябва да направите, преди да завършите.

Първият е да проверите URL адресите на вашите нововъведени публикации и страници, за да се уверите, че те са подходящи за търсачките (т.е. включват ключовите думи, по които искате да класирате). Много е просто - просто отидете на страница или публикация и погледнете URL адреса под заглавието.

проверете перманентните връзки след импортирането на WordPress

За да го промените, щракнете редактиране отдясно, променете URL адреса по ваш избор и натиснете Добре.

Второ нещо е да внедрите пренасочвания от старите URL адреси към новите. По този начин няма да загубите от съществуващата стойност на SEO.

Ако сте попълнили стария адрес на сайта в приставката за HTML, той ще създаде код за пренасочване за вас. Можете да копирате и поставите това във файла.Htaccess който се намира на вашия сървър (обикновено в главната директория).

Достъпът до него чрез FTP обаче може да се наложи да разрешите да виждате скрити файлове, тъй като не са видими по подразбиране. След това редактирайте .Htaccess и въведете правилата.

Имайте предвид, че тя работи само ако сте оставили URL адресите непроменени. Ако нямате и трябва да зададете персонализирани пренасочвания, използвайте Плъгин за пренасочване. Това е много удобно решение, което също проследява всеки път, когато някой кацне на несъществуващ URL адрес на вашия сайт. По този начин можете да внедрите пренасочвания и за тези връзки.

Успешно ли преминахте от HTML към WordPress?

И това е. Току-що научихте как да конвертирате статичен HTML сайт в WordPress. В резултат на това вие станахте част от една от най-големите общности в мрежата и получихте достъп до хиляди ресурси, за да направите сайта си още по-добър.

В зависимост от решението, което сте избрали по-горе, вече сте създали впечатление как работи WordPress. От тук нататък е доста лесно да се разклоните и да се потопите по-дълбоко в създаването на уебсайтове с платформата WordPress. Ако имате нужда от допълнителна помощ в тази област, този сайт има множество от него. Можете да научите как да:

 • Персонализирайте WordPress стъпка по стъпка
 • Преместете сайта си от HTTP към HTTPS
 • Добавете персонализирани шрифтове към WordPress
 • Ускорете уебсайта си WordPress
 • Добавете формуляр за контакт към вашия WordPress сайт

Освен това, желаем ви късмет с току-що изсечения ви уебсайт WordPress. Надяваме се да ви хареса да работите с WordPress толкова, колкото и ние.

Преместихте ли сайта си от HTML в WordPress? Как беше вашето преживяване? Някакви съвети за добавяне? Моля, уведомете ни в секцията за коментари по-долу.

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map