Причини защо бизнесът ви трябва да премине към облак от споделен хостинг

облачни сървъри


От хиляди уебсайтове, достъпни по интернет, споделеният уеб хостинг все още се счита за най-използваният хостинг. Облачният хостинг и споделения хостинг имат много разлики и са уникални по различни начини. Трябва да изберете някой от тях въз основа на вашите изисквания.

Споделеният хостинг е добър, доколкото сте начинаещ. Споделеният хостинг има своите недостатъци, че не може да отговори на вашите изисквания, когато надграждате уебсайтовете си. Има много шансове за липса на ресурси, престой и черни списъци с IP и т.н..

От друга страна, облачният хостинг е известен със скоростта на изпълнение. Облачният хостинг предоставя ресурси като памет, пространство за съхранение и т.н. от набор от сървъри (облак). Така че, с прости думи, облачният хостинг се появи като решение на недостатъците на споделения хостинг.

В тази статия ще обсъдим дали облачният хостинг е наистина по-добър от споделения хостинг или не.

Как работи споделеният уеб хостинг?

Какво е споделен уеб хостинг

Споделен уеб хостинг е основният тип уеб хостинг, в който един единствен сървър ще съхранява стотици, а понякога и хиляди уебсайтове. Това е като да споделиш стая с приятелите си, където ще споделиш няколко ресурси като вода, електричество и храна и т.н..

Смята се, че споделеният хостинг е най-евтината хостинг платформа. Хостинг доставчиците предлагат споделен хостинг на различни цени в зависимост от количеството ресурси като пространство, честотна лента, MySQL бази данни, имейл акаунти и малко други.

Най-добрите 10 споделени планове за уеб хостинг

Предимства на споделения хостинг

Рентабилен

Споделен хостинг се предлага на най-евтините цени в зависимост от плановете и офертите. Тъй като ресурсите се споделят между потребителите, цената на целия сървър се разпределя между тях.

Приятелски за начинаещи

Споделеният хостинг се счита за най-доброто за тези, които искат да влязат в хостинг средата. Той е силно предпочитан за блогъри и малък бизнес.
Лесно управление на вашите уебсайтове

Споделената хостинг платформа предоставя удобни за управление контролни панели като cPanel или Plesk и т.н., които са полезни при управлението на вашия уеб сайт.
Няма нужда от технически познания

Като споделен хостинг потребител, просто трябва да се съсредоточите върху вашия уебсайт. Сървърът се управлява, поддържа и актуализира от техническия персонал на доставчика на хостинг услуги.

Недостатъци на споделен хостинг

производителност

Ако има популярен уебсайт на споделен сървър със сравнително високи скокове на трафика и той започне да използва повече ресурси, производителността на вашия уебсайт определено ще се забави.

Заплаха от черен списък

Тъй като уебсайтовете на споделения сървър използват един IP адрес, наличието на лоши съседни уебсайтове ще навреди на репутацията на уебсайта ви чрез черен списък с IP.
Няма контроли на сървъра

Сървърът се управлява от персонала на доставчика на хостинг услуги. Всеки проблем в сървъра ще ви доведе до средата на нищото. Това може да причини конфликт между хостинг доставчика и собствениците на уебсайтове. Свързани: Основи за споделен уеб хостинг за начинаещи

Как работи облачният хостинг?

Набор от сървъри е групиран, за да действа като една система, която се нарича облак. Един облак ще хоства набор от уебсайтове и може да се справи с голям трафик и шипове. Това следва технологията Cloud Computing.

Облачният хостинг е високо достъпен при ценовия модел на плащане за използване на пазара за уеб хостинг. Този тип хостинг има възможност да преодолее проблемите, с които се сблъскват при споделения хостинг и други видове хостинг.

Най-добрите 10 хостинг планове

Защо облачният хостинг придоби по-голяма популярност в близкото минало?

Като собственик на уебсайт, вие бихте искали той да бъде работещ ден за ден. Има шансове сървърът да се срине или някаква хардуерна повреда в споделения хостинг сървър поради няколко причини. Но облачният хостинг е изключение. Набор от сървъри работят заедно за повишаване на ефективността на вашия уебсайт и тъй като има няколко сървъра в облак, отказът на един сървър не влияе на вашия уеб сайт да работи добре.

Предимства на облачния хостинг

Висока производителност

Никоя друга хостинг платформа не може да съответства на производителността в облачен хостинг. Това е така, защото наборът от сървъри или облак работят заедно и действат като един виртуален сървър.

Толерантност на повреди

Ако сървърът, който хоства вашия уебсайт в облачен хостинг, се окаже, че има някакъв вид повреда, тогава другият сървър в облака работи като заместител и върши работа за хостинг за вашия уебсайт. Следователно, той е много надежден.

Справедливо ценообразуване

Облачният хостинг използва модел на плащане за използване. Трябва да платите за това какво точно използвате. Можете дори да получите допълнителни ресурси според вашите изисквания.

Недостатъци на облачния хостинг

Техническите знания са задължителни

Облачният хостинг е доста по-различен от останалите видове. Трябва да знаете как точно работи, когато се занимавате с облак. Следователно той не е предпочитан за начинаещи

Сравнително по-скъпо

Въпреки че облачният хостинг се предлага на цена на плащане за използване, той е по-скъп от другия тип хостинг. Следователно той не е достъпен за стартиране. Свързано: Какво е облачен хостинг? Как наистина работи?

Заключение:

Изборът на споделен хостинг и облачен хостинг зависи от много фактори като вашия бюджет, вида на уебсайтовете и много други.

Ако сте начинаещ или имате уебсайт за вашия малък бизнес, тогава винаги е по-добре да имате споделен хостинг за вашия уебсайт. С развитието на бизнеса ви уебсайтът ви трябва да може да се справи с високия трафик и шипове. Така че, преминете към облачен хостинг, когато започнете да печелите прилични пари.

Това е всичко, което имаме за тази статия. Надяваме се, че трябва да научите нещо ново и това ви помогна!

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map