Ръководство за частни WHOIS на BlueHost

Наред с бързото развитие на технологиите идва и нарастващият брой хора, които се възползват от съвременните съвременни начини. Интернет е един от най-големите пробиви в историята на технологиите. Тук имате достъп до всякакъв вид информация и дори можете да пазарувате различни продукти и услуги. Работата е там, че почти винаги има недостатък на всичко. Освен като източник на информация, Интернет се използва и като средство за експлоатация на другите.


Някои хора използват интернет за своите лъжливи бизнес схеми. Получили ли сте някога имейл от анонимен човек, който ви информира за техните продукти / услуги с намаление и най-горещите оферти? Това всъщност са спам съобщения или нежелани имейли, които не искаме да виждаме във входящата си поща. Те просто са досадни и могат да бъдат малко смущаващи, особено когато започнете да се чудите как в света те успяха да се сдобият с вашия имейл адрес.!

Какво е име на домейн?

За собствениците на фирми, които искат да създадат и управляват свой уебсайт, силно се препоръчва да регистрирате собствено име на домейн, за да подобрите доверието на вашия бизнес или марка. В крайна сметка кой би искал да прави онлайн бизнес с вас, ако нямате регистрирано име на домейн за вашия уебсайт?

Името на домейн просто се отнася до името на вашия уебсайт. Използва се за идентифициране на един или повече IP адреси. Имената на домейни се използват в URL адреси за идентифициране на конкретни уеб страници. Например в URL адреса https://yournamehere.com/index.html, името на домейна ще бъде https://yournamehere.com.

Всяко име на домейн идва с наставка, която показва коя домейн от най-високо ниво (TLD), към която принадлежи. Някои примери за такива домейни включват .com, .org, .info, .gov, .edu и .net, сред много други.

Не е нужно да сте в голяма компания, за да имате име на домейн, тъй като всеки човек може да регистрира такъв за себе си.

Как да регистрирате име на домейн

Има много начини за регистрация на име на домейн. Ето някои от тях:

Можете да регистрирате име на домейн директно чрез регистратора на домейни на Internet Corporation за присвоени имена и числа (ICANN). ICANN е организация, определена от правителството за наблюдение и управление на имена на домейни.

Ако не искате да преминете през процеса на регистрация на вашия домейн с ICANN, можете да изберете да го регистрирате чрез уеб хост като BlueHost. Компанията ще регистрира името на домейна от ваше име, което е удобно от ваша страна.

Как мога да защитя личната си информация с акаунт в BlueHost?

След като регистрирате име на домейн, ICANN ще изисква вашата лична информация, като вашето истинско име, домашен и / или бизнес адрес, имейл адрес и номер за контакт. Това ще бъде изброено в публично достъпна база данни WHOIS. И тъй като всеки може да види вашата лична информация в тази база данни, това би означавало, че всеки може да намери и да се свърже с вас като собственик на име на домейн. И от всеки, това включва спамери, хакери, крадци на идентичност и маркетингови компании. Това може да бъде доста рисковано от ваша страна, особено ако управлявате онлайн бизнес.

BlueHost предоставя услуга, наречена Поверителност на домейна, която ще защити личната ви информация онлайн. Поверителността на домейна ще служи като щит на вашия уебсайт, така да се каже. С поверителността на домейна на BlueHost, само вашата информация за контакт ще се показва в публичната база данни. Те ще заменят останалата част с обща информация. По този начин вашата самоличност онлайн е добре защитена и все още можете да актуализирате своите данни за контакт според мандата на ICANN.

Как да актуализирате вашата BlueHost WHOIS информация за връзка с домейна

Както се изисква от ICANN, трябва да актуализирате вашата информация за контакт като собственик на домейна. Можете да следвате тези лесни стъпки в актуализирането на вашите данни за контакт чрез BlueHost:

 1. Влезте в cPanel.
 1. Потърсете домейни кликнете върху Мениджър на домейни. След това ще бъдете насочени към друга страница.
 1. В лявата част на панела щракнете, за да маркирате домейна. Отдясно ще изскачат раздели.
 1. В десния панел щракнете върху Контакти
 1. От там ще видите три секции под „Контакти“, а именно Админ, регистрант, и изберете според това, което искате да актуализирате.
 1. След като направите необходимите корекции, щракнете върху Актуализиране на информацията за контакт.

Поздравления, завършихте актуализирането на вашата информация за контакт WHOIS! Ще отнеме само няколко минути, преди актуализацията да влезе в сила в базата данни WHOIS. Просто и лесно, нали?

Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map